Nieuw item: adressen

Gepubliceerd op 12 juni 2021 om 16:46

In veel documenten zijn oude adressen terug te vinden wat een redelijk beeld geeft van wie waar gewoond heeft. Daarom heb ik het item 'Wie woonde waar?' toegevoegd. 

Tilburg was vroeger administratief onderverdeeld in 13 wijken en vanaf 1889 zelfs veertien wijken. De wijken werden aangeduid met een letter. Huizen werden per wijk genummerd waarbij het nummer vooraf gegaan werd door de letter van de wijk. Pas in 1910 ging men over tot straatgewijze nummering. De straten liepen hierbij van noord naar zuid en van oost naar west, met de oneven nummers aan de rechterzijde en de even nummers aan de linkerzijde. alleen bij pleinen werd doorlopend genummerd. Bij omnummeren is bijv. G38 de huidige Stokhasseltstraat 40.

Voor nu heb ik de adressen van generatie 2 en 3 van de familie Janssens in kaart gebracht en verwerkt via BatchGeo waardoor een digitale plattegrond is ontstaan. De familie Hamers, Swinkels en van Berkel volgen nog. Hierbij aangetekend dat de Hamers uit Udenhout komen wat het omnummeren lastiger maakt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb